Search & Selectie

Search, werving en selectie ter invulling van permanente technische functies vormt al jaren onze core business. We hebben een groot netwerk van en een warme relatie met uitstekende kandidaten en maken gebruik van moderne searchtechnieken. Onze ervaren adviseurs zijn bekend met de ontwikkelingen in de TECH markt en wat dat betekent voor de technici, hun carrièremogelijkheden in de arbeidsmarkt en bij onze opdrachtgevers.

Type functies

TECH vacatures welke wij doorgaans bemiddelen:

Advies & Sales & Services

Manager / Head Department / Director

Contract Management

Engineering & Design

Procurement & Planning & Calculatie

Manufacturing

Project Management

Research &
Development

Aanpak

Wij hebben een success rate van nagenoeg 100% doordat wij als tech gespecialiseerd niche bureau werken vanuit een gecombineerde inzet van search instrumenten, bestaande uit:

File search

Het gericht onderzoeken van onze Tech-files (ruim 1.000 Tech professionals, waarvan we velen al hebben geïnterviewd)

Social media

Inzet van internet search, LinkedIn etc.

Netwerk search

Het aanspreken en onderzoeken van het ruime netwerk van TECH-Partner

Media search

Vacature op de website van TECH-Partner en eventuele andere relevante vacature sites en/of media

Executive search

Het gericht onderzoeken van relevante technische ondernemingen en organisaties op interessante kandidaten

Continu search

Dagelijks zijn de adviseurs van TECH-Partner in contact met de markt en in gesprek met zich (veelal latent) oriënterende technische professionals

Werkwijze

Herken je jezelf in het profiel van één van onze vacatures? Stuur ons je cv en motivatie. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met een van onze adviseurs. We staan je graag te woord.
Vanwege de vertrouwelijkheid is het helaas niet altijd mogelijk de vacature en/of de opdrachtgever te vermelden op het vacatureoverzicht en/of in de media.

Is er een match, dan nodigen we je graag uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek bij ons op kantoor of via een video call. Tijdens dit gesprek geven we meer informatie over de functie en de opdrachtgever en vormen we een nader beeld over de match, het mogelijke doorgroeiperspectief en de cultuurfit met de organisatie van de opdrachtgever.

Zien zowel de kandidaat als de adviseur van TECH-Partner een match, dan zal de kandidaat vervolgens met nadere toelichting worden aangeboden bij de opdrachtgever.

Qua doorlooptijd hanteren we veelal een periode van ongeveer 2 a 3 weken waarna we een kwalitatief hoogwaardige shortlist met in de regel 5 uitstekend op de vacature passende kandidaten kunnen overleggen aan onze opdrachtgever.

Indien ook onze opdrachtgever interesse heeft om nader kennis te maken, zal hiervoor een afspraak worden gemaakt. Een nadere screening van de kandidaten geschiedt steeds op maat en in overleg met onze opdrachtgever. De screening kan bestaan uit uitgebreide referentie checks, inzage in diploma’s, uitgebreid assessment onderzoek. De referentiecheck gebeurt alleen na toestemming van en in overleg met de kandidaat. Steeds staat de adviseur van TECH-Partner zowel de cliënt als de kandidaat met raad en daad terzijde. Deze begeleiding blijft tot en met het einde van de procedure in stand. Juist als kandidaat en opdrachtgever afrondende gesprekken gaan voeren blijkt de toegevoegde waarde van de onafhankelijke opstelling van TECH-Partner.

Na de succesvolle bemiddeling houdt de adviseur van TECH-Partner zowel met de kandidaat als met de opdrachtgever gedurende 1 jaar een vinger aan de pols.